Tuesday, April 19, 2011

Hebatnya vokal si kecil ni..!!

Salam and hye!!


Comel tak budak dalam gambar nii?? ;)


Jom tengok dia nyanyi pulak. Heee.

video
Rasanya dia nyanyi lagi best dari penyanyi asal.. :D



video
Yang ni paling aku sukaaa!! Dengar banyak kali kot. Aku suka lagu ni lepas dengar dia nyanyi, before ni tak pernah dengar pun lagu ni. Hehe.
Dia nyanyi ikut version dia sendiri, tak terikut-ikut penyanyi asal.. Paling suka masa minit 1:07, kiutt je dia buat macam tu. Hehehe.

Ni lah Maddi Jane (nama penuh dia aku tak tau la pulak). Lahir pada 7 Nov 1999.
Baru umur 11 tahun, tapi daripada pendengaran telinga aku yang sihat ni (walaupun kadang2 symptom pekak datang), pada aku vokal dia memang superb, tone suara dia pun sedap je didengar. Rasa macam memang dia dah belajar vocal dari kecil sebab dari cara dia nyanyi, macam pro je, pastu pandai pulak tu nak variasikan suara. Chewahh!!
*Aku ni tak pernah amik music lesson ke ape, walaupunnn~

Suka sangat tengok video-video dia, dah la suara sedap, comel and adorable pulak tu. Tak jemu tengok. Heee. :D

And, Maddi Jane ni pun aku tengok sangat minat menyanyi sebab nampak dia enjoy je masa menyanyi tu. :D

p/s: I wonder why Rebecca Black becomes famous, not this super talented lil kid? Hurmm.

**Photo courtesy of Maddi Jane's Facebook


Friday, April 8, 2011

You scream, I scream-- ICE CREAAAAMM!!!


Salam,

Here are some pictures to prove that I have a BIG sweet tooth!


New Zealand Natural, KLCC. Yummylicious!!



Tutti Frutti with my besties, Filzah Hanis. Largest cup! Amek kau!


My first time for Tutti Frutti. Medium cup for me..!!


Waffle with 6 choices of ice cream flavour. Topped with choc sauce and sprinkled with cornflakes! Awesome! *Location: Gelatomio, Pavillion, near Cotton On.


Ice cream at Sogo. *near escalator.


Have you ever tried Pegaga Ice Cream? Yes, it is PEGAGA, the ulam-ulaman. *Pennywort in English. This ice cream produced by my course-mates when we were in our final year.
Delicious yet healthy!! Suitable for lactose-intolerant cause it made from soymilk, not animal's milk. Ceh, tetiba promote! :)


Me captured this pix. Aisya and Fareeza were enjoying a BIG bowl of plain ice-cream that we made by ourselves during Dairy Technology Lab Practical.
Can you see the BIG stainless steel bowl? Yes, we produced several bowls and finished it all!


This pix was taken about 5-6 years ago, during my matriculation days.. My verry first time consume Ice Cream Cake with my Gedegangz girl, Ain.

I tasted Haagen Dazs and Baskin Robbins, but could't differentiate the difference. Both are delicious, creamy, the texture is very nice, best mouthfeel. :)

Btw, do you have SUPERRR sweet tooth? :B

Thursday, April 7, 2011

Anak gergasi ke anak gajah??

Salam to all,

Dalam entry ni, kegemukan aku memang sangat obvious kat gambar2 tu..
Huhu..
Sekarang BMI (Body Mass Index) aku 21.4
Mula-mula ingat dah ok sebab Ideal BMI 19-25 kan
Tapi dalam gambar tu memang nampak sangat aku dah gain weight
Memang berat badan dah naik pun sebab baru je timbang semalam
Tu yang BMI dapat 21.4 tu..

And..
Ni adalah bukti-bukti org ckp aku dah gumuk. T.T

TEMBAM?? Si Nida cakap aku tembam and 2 people like that comment? Maknanya dorang menyokong statement Nida tu, wuwu..


Yang Baiti pulak cakap aku macam GERGASI?? wargh!!

Sekarang target nak turunkan berat dalam 3-5kg lagi. Pastu nak maintainkan je.
Masuk minggu ni, dah minggu ke-3 aku pergi gym kat ofis.
*Gaji aku tiap bulan kena tolak RM4 untuk yuran reksreasi. Haruslah pergi ke gym tu kann..
Seminggu pergi gym dalam 2-3 kali, tengok tahap kebizian.
Kadang-kadang kalau rajin, buat erobic kat rumah.
Weekend ikut Nad pergi jogging pagi2 kat Taman Rekreasi Datuk Keramat tuu..
Dinner pun dah lama gak tak makan yang goreng-goreng.
Asyik melantak KFC Garden Salad je.

Even if aku dah dapat capai target nak turunkan 3-5kg, tapi aku still kena pergi gym. Bukannya dah dapat berat, terus stop bersenam, jogging and pergi gym semua.

Aku nak memulakan AMALAN HIDUP SIHAT!! Yeeehaa!!

First, sebab kerja aku biasanya duduk menghadap laptop je, buat report (more on documentation), jarang aku kena pergi outlet. So, aku tak banyak gerak ke sana ke mari. Badan jadi lemau jeee. Lemak pun tak terbako.

Second, aku sukaaaa sangat makan benda manis. Dessert paling aku suka!! Chocolate, aiskrim, puding, kek, pastry, tart, macam-macam lagi lah. So, kandungan gula yang banyak ni kalau tak digunakan sebagai tenaga, dia akan transform jadi LEMAK. So, aku kena terus bersenam if aku still nak makan benda-benda manis ni. :)

Third, aku tanak kena penyakit-penyakit bahaya. Sekarang ni sakit jantung, darah tinggi, kencing manis semua bukan orang tua je yang kena. Semua ada possibility kena penyakit ni if tak jaga kesihatan. Takut sangat kalau ada clogging kat blood capillaries ke, sebab aku suka makan benda manis, juga berlemak. Huh!

Ok, nanti aku akan update kalau ada penurunan berat badan. Hehe.