Tuesday, February 15, 2011

Dapat Kad Merah!


Salam to all,

Semalam aku dapat kad merahhh!! Pelik, aku tak pernah main bola, tapi camne boleh dapat kad merah pulak niiiii?? Nak taw kad tu macam mana??

=



=



=



=



=



=



=



Tadaaaaaaa~~~

Hehehe..

Dah dapat my Staff ID Card! Seronoknye.
Kaler merah mencapap gituww..
Lepas 5 bulan bekerja baru la dapat kad ni..

Oh, yang part no IC tu memang sengaja nak tunjuk bitrhday.. Hehe.

Kad merah ni sangaaaaatlah penting sebab kalau takde kad ni, tak dapat DISKAUN bila makan kat food court kat opis. Diskaun 25%, banyaaaak tuu..

Lagi satu, kalau nak buat check kat restaurant, susah if takde kad merah nii.. Kang staff kat restaurant tu tak percaya pulak yang aku ni QA.

Before ni kalau ada kena buat check kat mana-mana restaurant, aku bawak je Staff Amenities Card (kad untuk makan KFC free) aku tu. Kiranya sebagai bukti la yang aku ni QA.

Oh ya! QA tu stands for Quality Assurance. Aku tak taw kenapa kat kad merah tu yang perkataan 'QA' dijadikan abbreviation. Apesal Product Development tu tak dijadikan PD jeee? Adoi.

Eh, btw, comel tak atok yang kat bawah kad merah tu?? Heeeeee.


Update: Kad entry ni aku cakap Staff Amenities Card tu RM150, tapi sebenarnya RM250 sebulan. Masa tu kerja seminggu je untuk bulan September, so dia tak bagi amount penuh kat kad tu. Aku pulak pandai2 cakap 150. Hehe.



Salam Maulidur Rasul kawan-kawan! :)