Friday, January 21, 2011

Jom makan red velvet cake! Terbaik dari Aunty Nani @ Hanis Zalikha's mom :)


Salam and hye to all~

Hari tu my bff, Fareeza Cik Pari-pari ni ada tanya kat aku, blog mana ada jual kek best2. Then, aku suggest la blog Aunty Nani ni. Walaupun aku tak pernah beli kek kat Aunty Nani ni, tapi aku rasa kek dia macam sedap. So, after Fareeza tengok blog Aunty Nani ni, dia pun macam dah meleleh air liur tengok gambar2 makanan yang mengancam dalam blog tu. Terus dua bijik kek dia sambar. Satu moist choc strawberry cake and lagi satu red velvet dalam bentuk cup cake.

Ahad lepas (op, bukan Ahad kelmarin) kitorang pergi amik sendiri kek tu kat rumah Aunty Nani. Masa Aunty Nani tunjuk kek yang dah siap tu, memang FUIYOH! Tak sabar nak makan, memang menggoda dua-dua kek ni.

Tapi sayang, aku terdelete gambar moist choc strawberry tu. Huhu. Gambar red velvet je yang ada. Layan~

Suci, putih berseri. Eh eh, kenapa tak merah punn?!



Jeng jeng jeng!! Red velvet cup cake with mascarpone cream cheese frosting. Yummylicious!




Comel kan:) Ehem ehem! Yang shomel kek ni ye, bukan jejari itu.

Shomel dilihat, shedap dimakan. Hoho!

Baiklah, ini serius, tak tipu. Aku suka red velvet cake ni sebab texture dia lembut, gebu, dan macam kenyal sikit. Tak peroi macam kek lain. So, bila makan tak bersepah. *Ops, kantoi di situ, selalu makan bersepah. Huhu. Dia punya frosting pun just nice je, tak manis sangat. So, bila diNGAP bersama kek tu memang tepatlah combination dia. Nyam2!

Ok, yang moist choc strawberry pulak memang sangat moist. Lengkap dengan fresh sitobelly (officemate aku sebut strawberry camni) gituww. Aku suka rasa kek ni sebab rasa strawberry tu ada, tapi dia tak 'overshadow' rasa coklat sebab coklat adalah hero dalam kek ni. Hehe.
Sorry tak ada gambar nak tunjuk sebagai prima facie. Cewah. Ok, tukar ayat. -....sebagai bukti.

3 sebab kenapa dua-dua kek ni highly reccomended:
1. Dua-dua kek ni memang sedap dan lazat. You can count on my tastebud. Phewwit.
2. Aunty yang jual kek ni peramah.
3. Kek ni dibuat fresh plus made with LOVE. *the secret ingredient is now revealed. Hehe.

Toodles! :)

Tuesday, January 18, 2011

Berpacaran dengan alam semulajadi!



Salam and hye!!

Minggu lepas aku pergi mencairkan lemak di Bukit Tabur. Kitorang mendaki start dekat point area Taman Melawati. Dalam 2 jam jugak lah kitorang mendaki. Memang best sebab selain dapat mengeluarkan peluh dan toksin serta mencairkan lemak, kitorang disajikan dengan pemandangan yang sangat indah. Siyes!



Bawah tu taman perumahan area Melawati kot.




Tak paham macam mana aku boleh maintain senyum masa daki batu tu. Hehe.





Tengah sibuk2 memanjat, sempat lagi berenti untuk posing. Weewit.




Ni masa stop kat checkpoint yang ke tujuh setengah. Haha.




Sangat cantik kan view nya. (Termasuk orangnya sekali, teehee). Ni Klang Gates Dam/Empangan Klang Gate.




Stop lagi untuk berehat. Makan tuna sandwich pada ketinggian lebih 600m. Thanx to Kak Syieda for the sandwich!




Stop lagi untuk tunggu orang yang ketinggalan.




Love the scenery! Rumput tu sangat lembut and texture dia memang mcm karpet!




Kuala Lumpur City Center view.




Masa turun bukit pulak.




Laluan berliku.




Group photo. :)




Group photo lagi. Cantik kan pix ni? Hehe.

I had enjoyed a healthy weekend y'all!

All photos are credit to Afiq Zambri and Syahir Razak from tujuhpointdua, plus Kak Syieda!



Thursday, January 6, 2011

Jom Jiwang!

Salam to all,

Jom layan vidiyo dari band nama Dadali ni. Lagu Di saat aku mencintaimu.

Actually macam biasa dengar lah lagu ni. OST sinetron apa ek?


video


Lirik Dadali Band : Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...


Sekian. Toodles!