Sunday, December 13, 2009

Quality time spent together~

Hello pals!
For this entry, i just wanted to share some nice pixies i'd captured during my visit to Putrajaya yesterday...

I LOVE most of the pixs coz all of them were snapped during the sunset.. so, the pixs no need to further edit to make it more real~ ;p

Furthermore, i'm a lil bit bangga+ happy coz i'm not using those SLRs to get great pixs. I'm just using normal digital camera which has limited functions~ But it provides me a good quality pictures friend!! Maybe the environment n situation affect those pixies this time..

Enjoy the pixies~~

Konon2 mcm kat Adelaide la gmbar ni. haha. Dream on!


i LOVE this pix! the sunset effect!



Cubaan untuk melompat~


This pix can be sorta novel cover if the two kids were a loving couple~ ;p



Again, the sunset mesmerized me. Subhanallah!



Now, u get what i mean by 'Quality time spent togetha'? ;p


p/s: Hope to go there again with my girlfriends~~ Insya Allah ;)

Saturday, December 12, 2009

First time ke Jom Heboh


Dah bertahun2 jom heboh ni diadakan tiap thn kat byk tempat.. Tp Cik Nisa tak penah pegi sekali pun. Even bila dibuat kat Danga Bay, (yg hanya sekangkang zirafah dr umah tu)mmg tak penah ade kesempatan nak pegi. Sbb sume org pun nak mengelak g sana.. Biasalah, tak sume org suka pergi tmpat yg crowd, yg panas, yg susah nak dpt parking, yg macet (jam) ntah dr mana.. Cik Nisa pun salah sorg yg tak brpa gemar ke tmpat yg ramai org, tp teringin gak nak tgk ape yg ade kat jom heboh tu..

Akhirnye dapat gak pegi Jom Heboh kat Bkt Jalil masa sabtu lepas (5th Dec 2009). Alhamdulillah agak senang gak dpt parking.. ha, dan ade satu insiden yg tak disangka2 berlaku masa tgh cari parking kat stadium tu..Kitorang terserempak ngan Iqram Dinzly u ols~ hahaha.. Die pnye kete kat blkg kat ktorang, pastu one of my frens ternampak die tgh drivekt blkg. Spontaneously kitorang tgk kat blkg, n mamat Iqram ni pun perasan kitorang tengok die dengan rahang kami sumeke bawah. Then, die pun sengih macho la kat ktorang.. Cik Nisa yg tak brpa minat die pun blh jadi cair..hahahhaha…

Okkey, masa kat Jom Heboh ni, kitorang dpt la capture pix ngan bbrpa celebs tanah air. Hehehe.. Ade yg ok, peramah, ade yg ala2 sombong gitu~ hukhuk. Takpela..lain org, lain attitude kan.. Heeee..

Then, kitorang dpt tgk rakaman muzik2 utk AJL pnye tour. Luckily dpt duk depan. So, takdelah berhimpit or sesak sangat. N yg seronok dpt shoot pix dorg tgh wat performances dr dekat. First time g concert ni! Honestly tak berapa selesa sgt. Hehehehhe. ;p

Enjoy the pixies friendss~





Tuesday, December 1, 2009

Back to Campus!

hye pals..!
Alhamdulillah dah selamat sampai kat upm ptg semalam.. bile balik UPM je, fikiranku yg tenang ni kembali serabut memikirkan Final Year Project yg tak start2 lg... Bila tgk kat biochem lab, processing lab n engineering lab, sume org pun dah bz ngan project masing2... Bertambah risau la jadik nye.. Huhu.. But today, i've planned nak jumpa my my dearest Dr.Roselle utk further discussion memandangkan method n parameters utk FYP masih tak confirm lg.. tp die still on holiday laa.. so, kenalah tunggu esok..

Oh ya! fortunately pitaya aka dragon fruit utk sample tu sah samapai.. kena guna 35kg pitaya = rm175.. hukhuk. tu pun baru je utk trial.. minatk2 la boley claim dgn cepat.. mana nak cekau duit utk makan nnt.. hukhuk..

hurm, hope everything will b fine. Pray for me friendss!

A big THANX!

Cheerio~